Опубліковано

Перший в Україні трамвай оснащено розумним звуковим маяком. В трамвай встановлено маяк системи Mobilis SB!

У Вінниці розпочато встановлення інтелектуальної системи зовнішньої озвучки міського транспорту для людей з інвалідністю по зору. Сьогодні вийшов на маршрут перший в Україні трамвай, який оснащено розумним звуковим маяком. На цей трамвай встановлено транспортну версію звукового маяка для незрячих Mobilis-УТОС. Система Mobilis-УТОС є єдиною системою інтелектуальною звукової навігації, яка може використовуватись як на транспорті, так і на об’єктах інфраструктури.

Транспорті маяки Mobilis-УТОС не створюють зайвого шуму та видають звуковє сповіщення тільки якщо на зупинці знаходиться незряча людина. Маяк сповіщає назовні номер маршруту, та видає додатковий звуковий сигнал, що вказує місцезнаходження дверей. Система розроблена із урахуванням особливостей міського транспорту та повністю інтегрована із бортовими системами керування. Для транспорту, що оснащений зовнішніми кнопками відкриття дверей, система автоматично відкриває перші двері для незрячого пасажира.

Слід нагадати, що система Mobilis є повністю українською розробкою та серійно виробляється Вінницьким підприємством незрячих.

https://www.facebook.com/k.f.ilnitskiy/posts/370821530308128