Опубліковано

Презентація Mobilis на форумі “Створюємо світ без бар’єрів”

img_046916 грудня 2016 року у вінницькому готелі “Франція” розпочався обласний форум “Створюємо світ без бар’єрів”, яким завершується серія тренінгів для працівників соціальних служб Вінниччини.

Відкривав захід голова Вінницької ОДА Валерій Коровій: він привітав одного з організаторів форуму і головну вінницьку лобістку інтересів людей з особливими потребами – Раїсу Панасюк – з призначенням на посаду Уповноваженої з прав людей з особливими потребами.

Після відкриття форуму присутнім продемонстрували інвалідний візок, обладнаний контролером «mobilis», розробленим вінницькою науково-дослідною лабораторією “Українські Кібернетичні Розробки”.

Розробку презентував представник компанії-розробника Сергій Агєєв. Mobilis надає візку можливість дистанційного керування: ним можна керувати за допомогою звичайного смартфону. «Наприклад, якщо людина лежить на дивані, вона може самостійно підвести візок до себе, або переставити його у будь-яку частину квартири за допомогою звичайного смартфону». Також смартфон відображає точний рівень заряду батареї у відсотках.

Контролер moblis є платформою, яка дозволяє поєднує візок, смартфон та дозволяє підключати додаткові модулі. В планах розробника зараз знаходяться наступні модулі:

Система допомоги при маневруванні у стислих умовах, яка дозволить візку автоматично виконувати прості маневри: оминати невеликі перешкоди на шляху,  проїжджати у стислих проходах, виїжджати у двері.

Система автоматичної зарядки, коли візок самостійно знаходить зарядний пристрій, під’їжджає до нього та підключається на зарядку.

В майбутньому, заплановано створення «автопілота» для візка, який буде дозволяти допомагати керувати візком під час руху на великих маршрутах.

Преса про подію:

http://vezha.vn.ua/u-vinnytsi-rozrobyly-invalidnyj-vizok-z-dystantsijnym-keruvannyam-cherez-smartfon/