Опубліковано

Сюжет про Mobilis на Вінницькому ТБ (телеканал ВІНТЕРА) [відео]

Вінницька обласна державна телерадіокомпанія відвідала нашу лабораторію:

“Вінницькі кібернетики зможуть полегшити життя людям з особливими потребами. Вони розробили інвалідний візок, керувати яким можна за допомогою звичайного смартфона. В Україні аналогів подібних пристроїв не існує, в світі — лише тривають подібні розробки.

Такий візок може самостійно під’їхати як до користувача, так і в будь-яку іншу частину приміщення. Все що для цього потрібно — мобільний телефон.
Представник ТОВ «Українські кібернетичні розробки» Сергій Агєєв розповідає:“Наприклад, якщо людина лежить на дивані, візок може самостійно під’їхати до користувача, і так само приїхати у будь-яку частину квартири. А незабаром  він працюватиме за принципом автопілота і буде обладнаний системою навігації”.
Розробники планують удосконалювати контролер, який, власне, і реагує на команди з гаджета. Візок зможе об’їжджати нерівності на дорозі та маневрувати.
Окрім цього, у Вінницькій науково-дослідній лабораторії є ще один цікавий винахід — антена супутникового зв’язку. За її допомогою тележурналісти зможуть вести пряме включення з будь-якої точки регіону.”

Текст:

http://vodtrk.com.ua/newsvinsuspilstvo/31761-bilshe-mozhlivostej